Bridge financing for sеаson businesses

Сезонните бизнеси и техният верен съюзник

В началото на пролетта започва подготовката за новия активен финансов сезон. Той идва със своите планове и предизвикателства, но и с възможности за разширяване на бизнеса или поне на обновения му старт от точката, в която сте го оставили в края на миналия сезон. Научили сте много от направените грешки и имате ефективни предложения как нещата през новата финансова година да се случат по-добре. Всяка нова идея обаче изисква старателно планиране от една страна и ефективно финансиране от друга. Нуждаете се от бързи оборотни средства, с които да реализирате планираните потенциални проекти, но така, че в края на сезона инвестицията да е била успешна. За тази цел имате нужда от мостово финансиране, което подпомага бизнеса в ключов период на нужда от краткосрочна финансова подкрепа, с която да се покрият текущи разходи в очакване на добри парични постъпления в рамките на няколко месеца.

Мостовото финансиране е удобен финансов инструмент за гарантиране на нужните обезпечения, а сред източниците на бизнес кредитирането компаниите могат да разчитат на доверен партньор в лицето на Prospect Capital с предлагано кредитиране от 50 хил. лв. до 1 млн. лв. Освен със забележителен професионализъм, компанията подхожда към всеки клиент с индивидуално. Основно предимство е бързината на разглеждане на отделните заявки и предоставяне  на предварително кредитно становище, което е от изключително значение при сезонните бизнеси, където решенията не търпят отлагане.

Ако се занимавате със земеделие и зеленчукопроизводство, най-вероятно ви предстои закупуване на земеделска земя, зареждане със семена или друг посадъчен материал, ще имате нужда и от гориво, и може би от изкуствени торове. Спечелили сте европейско финансиране за закупуването на земеделски машини и съоръжения, но то ще е на ваше разположение едва в края на сезона? Машините обаче са ви необходими точно сега.

Ако пък туризмът е вашата отправна точка за лято 2019 и мечтаете да превърнете току-що завършения строителен обект в успешен хотелски бизнес – мостовото финансиране ще ви помогне да отворите врати навреме, а в края на сезона, след като и последният турист ви е обещал отново да почука на вратата ви през следващото лято, ще имате достатъчно средства, за да върнете кредита и дори да отделите достатъчно за новия старт през следващото лято.

А може би вашата страст е озеленяването и точно сега всичките ви редовни клиенти решават, че имат нужда от поредното освежаване на дворните си пространства и технически преглед на поливните им системи? Тази пролет е важно да довършите строителството на нов обект, който в края на лятото и началото на есента ще се превърне в база на новия ви бизнес, свързан с отглеждане на грозде и винопроизводство? Или пък просто имате успешен стартъп, спечелил европейски грант, но точно сега получавате изгодна оферта за техника и софтуеър? На помощ отново се притичва мостовото финансиране.

С други думи, при нужда от бързо мостово кредитиране, бизнесът вече има надежден партньор в лицето на Prospect Capital. Стандартната процедура от заявен интерес от страна на клиента до отпускане на одобрената сума на финансиране отнема средно до 3 седмици. Тази забележителна експедитивност на услугата позиционира компанията сред предпочитаните партньори на сезонния бизнес.

Споделete тази статия

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

© 2018 Проспект Капитал АД. Всички права запазени.

© 2018 Проспект Капитал АД